Publicaties

Een jaren dertig huis, 1920-1940

In mei 2016 is de tweede druk verschenen!

Auteur: Laura Roscam Abbing
Foto’s: Léontine van Geffen-Lamers en Laura Roscam Abbing   
136 pagina’s

Uitgeverij Het dochterhuis
ISBN nummer 978-90-819620-1-8

Prijs: € 17,50 excl. eventuele verzendkosten

Nederland heeft veel jaren dertig huizen, die in de periode 1920-1940 in het hele land gebouwd zijn. De term een jaren dertig huis roept vaak een bepaald beeld op. Zo kan gedacht worden aan een erker, aan een hellend dak, aan glas in lood. Maar weet u dat jaren dertig huizen soms erg van elkaar verschillen en toch typisch jaren dertig huizen zijn?

Dit boek toont veel verschillende jaren dertig huizen en hun karakteristieke elementen.

Voor een eigenaar of bewoner van een oud huis is het vaak moeilijk om informatie te vinden over het bijzondere van het huis. Die informatie is verspreid over veel verschillende, vaak voor specialisten geschreven bronnen. Is het huis een monument, dan is er vaak van alles over te vinden, maar over ‘gewone’ oude huizen vaak niet. Daarom is in dit boek die  informatie bijeen gebracht.

In Een jaren dertig huis 1920-1940 komt u meer te weten over de achtergrond van het ‘jaren dertig huis’, van de periode en van het wonen in die tijd. Maar vooral toont dit boek welke karakteristieke, authentieke elementen u aan en in het huis kunt aantreffen. In dit boek zijn heel veel foto’s opgenomen die uitleg geven bij de tekst. Zo krijgt u een goed beeld van verschillende jaren dertig huizen in Nederland en kunt u er met nog meer plezier naar kijken.

 

Een herenhuis vol ornamenten, 1880 -1920

Op 28 januari 2016 is de tweede druk verschenen!

Auteur: Laura Roscam AbbingEen herenhuis vol ornamenten
Fotografie: Peter van Marle
128 pagina's

Uitgeverij Het dochterhuis
ISBN 978-90-819620-0-1

Prijs: € 15,- excl. eventuele verzendkosten.

Nederland heeft veel historische herenhuizen. Een groot deel hiervan heeft geen monumentenstatus, maar dat betekent niet dat deze huizen niet mooi of interessant kunnen zijn. Als eigenaar of bewoner van een oud huis is het vaak moeilijk om informatie te vinden over het bijzondere van het huis. Die informatie is verspreid over veel verschillende, vaak voor specialisten geschreven bronnen. Is het huis een monument dan is er vaak van alles te vinden, maar over ‘gewone’ oudere huizen vaak niet.

In Een herenhuis vol ornamenten 1880-1920 komt u meer te weten over de achtergrond van het herenhuis rond 1900 en de heersende stijlen en ornamentiek van die tijd. Maar vooral toont dit boek welke decoratieve, authentieke onderdelen aanwezig kunnen zijn in herenhuizen van rond 1900 en hoe u deze kunt behouden. In dit boek zijn veel foto’s opgenomen die uitleg geven bij de tekst. Zo krijgt u een goed beeld van de ornamenten in herenhuizen rond 1900 en kunt u er met plezier naar kijken.

Boek bestellen

Om een boek te bestellen gebruikt u het contactformulier hieronder of mailt u naar info[at]cultureelerfgoed-collectief.nl.

Gebruik alstublieft dit formulier om het boek te bestellen.
Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op per email.

Nieuwe laag...

PUBLICATIE

Een tweede druk: 

Een jaren dertig huis, 1920-1940

Klik hier voor meer informatie.

Huis en onderhoud


Marseillezeep is geschikt voor het reinigen van marmer, granito/terrazzo en hardsteen. Voor meer informatie over authentieke onderdelen van uw huis, over onderhoud, of over Marseillezeep klik hier

Collectie/ verzameling

Heeft u vragen over het laten digitaliseren, fotograferen, of inventariseren van uw collectie of verzameling? Kik dan hier 

Schenken van uw erfgoed

Wilt u meer weten over het schenken van uw kunst of antiek aan uw erfgenamen of aan een museum, en over de regelingen daarvoor in het erfrecht? Klik dan hier

Cultuurhistorische woningscan


Bij een woningscan brengen we alle authentieke onderdelen van een woning in kaart en beantwoorden we vragen daarover. De woningscan kan afhankelijk van uw opdracht op verschillende manieren worden uitgevoerd. 
Voor meer informatie klik hier

Zorg voor uw erfgoed


Met vragen over het uitzoeken en veilig opbergen van uw spullen klikt u
hier 

Kunst en antiek

Ornament Deurknop

Uw kunst en antiek zoeken we uit en documenteren we.

Bouwhistorie

Glas in lood

Wij zoeken de bouwhistorie van uw pand uit.

Adviezen

Vloeren

Wij geven advies over het onderhoud van authentieke interieurelementen.

Website bijgewerkt op 4-9-2017