Huis en onderhoud

De authentieke onderdelen in een huis geven een oud huis karakter. De geschiedenis is zo zichtbaar. Veel oude elementen zijn ook decoratief, wat het woongenot vaak bevordert. Sommige oude (decoratieve) elementen in huis, zoals een parketvloer of een schouw, verhogen niet alleen de cultuurhistorische, maar ook de economische waarde.

Wilt u meer weten over oude huizen, hun authentieke onderdelen en hun onderhoud, kijkt u dan bij publicaties naar de boeken Een herenhuis vol ornamenten,1880-1920 en Een jaren dertig huis, 1920-1940. Neem gerust contact met ons op! 

 

Cultuurhistorische woningscan

Vaak krijgen wij vragen over authentieke onderdelen in huis. Daarom ontwikkelden we de cultuurhistorische woningscan. De woningscan blijkt een handig hulpmiddel te zijn voor verbouwingen en onderhoud, maar ook voor de verkoop van uw huis.  
Voor een cultuurhistorische woningscan maken we een rondgang door het huis langs alle authentieke onderdelen en beantwoorden we uw vragen, zoals de vraag of iets het restaureren waard is. Afhankelijk van uw opdracht geven we tijdens de rondgang uitleg en beantwoorden we al uw vragen, terwijl u foto’s en aantekeningen maakt (indicatie kosten €150); of we geven u na de rondgang een lijst met alle authentieke details en foto’s (indicatie kosten €250). De scan kan ook worden afgesloten met een rapport met foto’s, advies en beschrijvingen (maatwerk, kosten vanaf €500).
In plaats van een functioneel rapport kunnen we ook een decoratief boekje aanbieden als een herinnering aan het huis. Omdat het bij een scan met een rapportage of een boekje om maatwerk gaat (zowel afhankelijk van uw wensen en vragen, als van de grootte van het huis) maken we vooraf een offerte. Op basis daarvan kunt u beslissen of u ons de opdracht wilt geven.

Wilt u graag meer weten over de woningscan, over de kosten en over hoe het in zijn werk gaat, mail ons dan gerust!

 

Marseillezeep

Marseillezeep is geschikt voor het reinigen van marmer, granito/terrazzo en hardsteen. De zeep is mild voor de vloer, maakt goed schoon en laat een mooie glans achter. U kunt de witte zeepvlokken oplossen in warm water en met dit sopje dweilt u de vloer. De volgende keer gebruikt u alleen water tot de glanslaag verdwenen is. De witte zeepvlokken zijn te bestellen via internet. Mail ons gerust met vragen.

PUBLICATIE

Een tweede druk: 

Een jaren dertig huis, 1920-1940

Klik hier voor meer informatie.

Huis en onderhoud


Marseillezeep is geschikt voor het reinigen van marmer, granito/terrazzo en hardsteen. Voor meer informatie over authentieke onderdelen van uw huis, over onderhoud, of over Marseillezeep klik hier

Collectie/ verzameling

Heeft u vragen over het laten digitaliseren, fotograferen, of inventariseren van uw collectie of verzameling? Kik dan hier 

Schenken van uw erfgoed

Wilt u meer weten over het schenken van uw kunst of antiek aan uw erfgenamen of aan een museum, en over de regelingen daarvoor in het erfrecht? Klik dan hier

Cultuurhistorische woningscan


Bij een woningscan brengen we alle authentieke onderdelen van een woning in kaart en beantwoorden we vragen daarover. De woningscan kan afhankelijk van uw opdracht op verschillende manieren worden uitgevoerd. 
Voor meer informatie klik hier

Zorg voor uw erfgoed


Met vragen over het uitzoeken en veilig opbergen van uw spullen klikt u
hier 

Kunst en antiek

Ornament Deurknop

Uw kunst en antiek zoeken we uit en documenteren we.

Bouwhistorie

Glas in lood

Wij zoeken de bouwhistorie van uw pand uit.

Adviezen

Vloeren

Wij geven advies over het onderhoud van authentieke interieurelementen.

Website bijgewerkt op 4-9-2017