Nieuw Project

In januari 2016 gestart: Op zoek naar kopjes op sluitstenen!

Afgelopen tijd hebben we een paar vragen gekregen over de kopjes op sluitstenen. In rond 1900 huizen werden boven raamopeningen vaak sluitstenen met een ornament van terracotta of kunststeen. toegepast Vaak zijn het kopjes, hoofden, besteld uit een productcatalogus of ‘modellenboek’. Graag willen we erachter komen of de kopjes over het hele land verspreid zijn of meer lokaal: dus dat er rond een fabriek meer kopjes uit die fabriek werden toegepast.

Doe mee! Stuur een (onbewerkte) foto van met een zo hoog mogelijke resolutie op via ons contactformulier. Wilt u daarbij vermelden waar u het kopje hebt aangetroffen? Afhankelijk van de oogst maken we van alle ingezonden kopjes een publicatie.

    

 

Zoektocht naar authentieke, gebogen winkelruiten!

In de negentiende eeuw werd het mogelijk om grote stukken glas machinaal te buigen. Hierdoor werden vele toepassingen van glasbewerking mogelijk. In ons straatbeeld zien we dit vooral terug in de gebogen ruiten voor winkeletalages en voor erkers. Met dit project willen we deze negentiende-eeuwse en vroeg twintigste-eeuwse ramen in kaart brengen.

Helpt u mee? Stuur ons dan het adres van gebouwen met oude, gebogen ruiten en het liefst ook een foto ervan. Wij maken een bestand en houden u op de hoogte van onze mooiste en leukste ontdekkingen.   

 

Het Stucroosjesproject afgerond

Bij onderzoek naar ornamenten van stuc viel ons op dat er heel veel verschillende kleine stucroosjes zijn. We bedoelen de stucroosjes in de hoeken van een plafond of van een lambrisering of wandversiering van stuc. We zijn ze gaan sparen. Inmiddels hebben we een aardige oogst en we gaan er waarschijnlijk prentbriefkaarten van maken. Bedankt voor uw inzendingen!

Stucroosje

 

PUBLICATIE

Een tweede druk: 

Een jaren dertig huis, 1920-1940

Klik hier voor meer informatie.

Huis en onderhoud


Marseillezeep is geschikt voor het reinigen van marmer, granito/terrazzo en hardsteen. Voor meer informatie over authentieke onderdelen van uw huis, over onderhoud, of over Marseillezeep klik hier

Collectie/ verzameling

Heeft u vragen over het laten digitaliseren, fotograferen, of inventariseren van uw collectie of verzameling? Kik dan hier 

Schenken van uw erfgoed

Wilt u meer weten over het schenken van uw kunst of antiek aan uw erfgenamen of aan een museum, en over de regelingen daarvoor in het erfrecht? Klik dan hier

Cultuurhistorische woningscan


Bij een woningscan brengen we alle authentieke onderdelen van een woning in kaart en beantwoorden we vragen daarover. De woningscan kan afhankelijk van uw opdracht op verschillende manieren worden uitgevoerd. 
Voor meer informatie klik hier

Zorg voor uw erfgoed


Met vragen over het uitzoeken en veilig opbergen van uw spullen klikt u
hier 

Kunst en antiek

Ornament Deurknop

Uw kunst en antiek zoeken we uit en documenteren we.

Bouwhistorie

Glas in lood

Wij zoeken de bouwhistorie van uw pand uit.

Adviezen

Vloeren

Wij geven advies over het onderhoud van authentieke interieurelementen.

Website bijgewerkt op 4-9-2017